Taitto 1

Komisario Palmut, Radio tekee murron, Sininen viikko, Hilmanpäivät, Elokuu, Lasisydän ja kymmenet muut Matti Kassilan (s. 1924) ohjaukset ovat suomalaisten rakastamia elokuvia. Näitä ikikestäviä klassikoita esitetään ja katsotaan jatkuvasti, ja ne puhuttelevat yhä uusia sukupolvia.

Tänään julkistettavassa kirjassa Elokuvat kertovat, Matti Kassila tutkitaan ja tulkitaan ohjaajalegendan elokuvia lukuisista eri näkökulmista ja asetetaan niitä kansainvälisiin yhteyksiin. Monipuolinen läpileikkaus Kassilan tuotannosta arvio uudelleen hänen asemaansa suomalaisen modernin elokuvan murroksessa 1950-luvulta alkaen. Kirja on kunnianosoitus professori Matti Kassilalle, hänen yli kuusi vuosikymmentä jatkuneelle uralleen ja suomalaiselle elokuvalle.

Kirjoittajina on 19 suomalaisen elokuvan tutkijaa, tuntijaa ja tekijää, myös Matti Kassila itse. Teoksessa on runsaasti aikaisemmin julkaisemattomia kuvia nostalgisia elokuvajulisteita. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) ja Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (KAVA) julkaisevat kirjan yhteistyössä.

”Usko näkemykseesi, sillä vain se on totta.” (Matti Kassila 2012)

Elokuvat kertovat, Matti Kassila

Toimittaneet Kalevi Koukkunen, Kimmo Laine ja Juha Seitajärvi

Kirjokansi 19 | Kansallisen audiovisuaalisen arkiston julkaisuja (KAVA)

sidottu 424 sivua | 77.492; 77.41 | 49 €

ISBN 978-952-222-436-1