Home » Kuvataideakatemia » Kuvataideakatemia avaa lokakuussa uuden taidetilan Punavuoreen

IMG_5137_pieni.155326

Helsingin taidenäyttelykenttä laajenee kun Taideyliopiston Kuvataideakatemia avaa lokakuussa taidetilan Punavuoreen, Merikorttelin kiinteistöön. Uusi tila on saanut nimen Kuva/Tila ja se käsittää lähes 600 neliötä monenlaiseen käyttöön joustavaa tilaa. Näyttelyiden lisäksi Kuva/Tilassa järjestetään muun muassa seminaareja, projekteja ja screening-tapahtumia.

Kuva/Tilan avajaisnäyttely Kesken kaiken avautuu yleisölle 11. lokakuuta. Näyttelyn nimi viittaa hetkeen, jolloin jokin asia vie kaiken huomion ja johtaa taideteoksen tekemiseen. Näyttelyn ovat koonneet kuraattori Leevi Haapala,Kuvataideakatemian kuvanveiston professori Villu Jaanisoo ja Praxis-maisteriohjelman professori Maaretta Jaukkuri. Näyttelyyn osallistuu neljätoista taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, joista puolet on Kuvataideakatemian nykyisiä opiskelijoita ja puolet viime vuosina akatemiasta valmistuneita taiteilijoita. Joulukuussa Kuva/Tilassa on esillä kandivaiheen opiskelijoiden yhteisnäyttely.

Näyttelytoiminta Kuvataideakatemian kahdessa nykyisessä kantakaupungin galleriassa päättyy syksyn aikana. Uusi tila on osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian laajempaa panostusta tilallisuuteen. Hanke rahoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Kuvataideakatemialle myöntämästä kuvataiteen näyttelytoiminnan valtakunnallisen erityistehtävän lisärahasta.

Kuva/Tila
Merikortteli, Merimiehenkatu 36, 00150 Helsinki.

kuvalogo

Kesken kaiken 11.10.–10.11.2013

Riikka Ahlfors, Diego Bruno, Erno Enkenberg, Jenni Markkanen, Reija Meriläinen ja Megan Snowe, Riku Mäkinen, NIORAUTIAINENTOIKKA, Anssi Pulkkinen, Elina Rantasuo, Tuuli Saarekas, Nestori Syrjälä,  Oskari Tolonen, Elina Tuhkanen, Filippo Zambon.

www.kuva.fi
www.uniarts.fi