Home » Festivaalit » Salo – Lasten Laulukaupunki ry: Vuoden Uusi Lastenlaulu on valittu Salossa

1415223_427295124036999_1094130244_o

Lasten Laulukaupungin sävellyskilpailuun osallistui tänä vuonna 50 sävellystä, joista 12 kilpaili tänään vuoden lastenlaulun tittelistä Salossa Kulttuuritalo Kivassa. Loppukilpailukappaleista julkaistiin tänään myös uusi CD Salossa Soi – sarjaan. Vuoden 2014 levy on sarjan yhdeksästoista äänite. Lauluntekijöiltä pyydettiin tänä vuonna kilpailukappaleita jouluteemalla.

CD:n kansi ja lauluvihon kuvitus ovat salolaisen Pinja Laukkasen piirroksesta, jonka hän lähetti Lasten Laulukaupungin tämänvuotiseen julistekilpailuun. Piirroksen aiheena on koko tapahtuman tämänvuotinen teema: ”Yhteinen sävel!”

Illan tuomaristossa istuivat erityisopettaja Lotta Linden, säveltäjä-muusikko Mart Jürisalu, luokanopettaja, montessoriohjaaja Pirjo Sinervo ja opiskelija ja aktiivinen musiikinharrastaja Elsa Toivonen.

Sävellyskisan voitti tänä vuonna Matti Siitosen alias Fredin sävellys Ei pukki ehkä tulekaan, sanoittajat Pauli Leppänen ja Rauli Nordberg. Laulun osuvat sanat kertovat lapsen todellisesta pelosta joulun alla. Tämä on aitoa lastenlaulua, hyvä sävelmä. Laulu oli myös yleisön suosikki.

Toisen sija meni sävelmälle Joulukuusi, mikä on Tero Pajusen säveltämä ja sanoittama laulu. Tuomariston mielestä tämä on täydellinen työkalu päiväkoteihin ja kouluihin – yksinkertainen on kaunista.

Kolmannelle sijalle tuli sävellys Vaarin joulutarinat, säveltäjä Jussi Rasinkangas ja sanoittaja Juhani Konola. Laulun tekstissä on vanhanaikaista suomalaista kulttuuria ja se on liikkuvan luonnollinen sävel.

Illan finaalikonsertti oli alusta loppuun todella upeaa ja aitoa lastenmusiikkia ja loistavia, mukaansatempaavia esityksiä – estradiviihdettä suorastaan. Lasten Laulukaupunki kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita!

http://www.lastenlaulukaupunki.fi/