Home » Yleiset Uutiset » Valtakunnallista Lukuhetkeä vietetään jälleen 23.11.2013

lukuhetki_tunnus_2013

WSOY:n kirjallisuussäätiön Valtakunnallista Lukuhetkeä vietetään jälleen 23.11. kello 19.–19.15. Jo nyt nuoret voivat hakea kampanjaan liittyvään lukupiiriin Facebookissa. Sitä vetää palkittu nuortenkirjailija Laura Lähteenmäki.

– Olen iloinen, että sain kunnian päästä mukaan WSOY:n kirjallisuussäätiön Lukuhetki-kampanjaan, joka innostaa nuoria lukemaan.  Lukeminen on suuri rikkaus. Uppoutuessani hyvän kirjan maailmaan huumaannun aina siitä kokonaisvaltaisesta tunteesta, imusta, joka saa minut kysymään, kokemaan, pohtimaan, ymmärtämään jotakin uutta. Tämän tunteen haluan jakaa nuorten lukijoiden kanssa, toteaa Laura Lähteenmäki.

Kampanjan Facebook-sivuilla etsitään parhaillaan osallistujia Lukuhetken interaktiiviseen lukupiirin. Nuoret saavat valita luettavakseen joko Laura Lähteenmäen North End -dystopiasarjan kaksi ensimmäistä osaa tai realistisen Iskelmiä-teoksen. Lähteenmäki on mukana Facebookissa keskustelemassa kirjasta sekä kirjoittamisesta ja lukemisesta yleensä.

– Halusimme juuri Laura Lähteenmäen vetämään lukupiiriä, sillä hän puhuttelee nuoria kaunistelematta mutta kauniisti. Kirjailijana hän on monialainen ja pystyy vuorovaikutukseen erilaisten nuorten lukijoiden kanssa, kertoo WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies Annaliina Rintala.

Ilmoittaudu mukaan Lukuhetkeen

WSOY:n kirjallisuussäätiö lanseerasi Valtakunnallisen Lukuhetken kaksi vuotta sitten.

Lukuhetkeä vietetään perinteisesti 23.11.2013 kello 19–19.15. Säätiö haluaa silloin haastaa kaikki suomalaiset lukemaan edes vartiksi.

– Vain lukemalla pitkää tekstiä ajattelu kääntyy hitaammalle taajuudelle, ymmärtävämmälle, sisäistävämmälle ja keskittyvämmälle. Tällaisia taitoja arvostetaan tulevaisuudessa, koska ne käyvät entistä harvinaisemmiksi. Lukemista tarvitsee harjoitella, mutta kun antaa kirjalle mahdollisuuden, saa siltä monin verroin takaisin, toteaa Laura Lähteenmäki.

– Säätiön tarkoitus on edistää ja tukea lukuharrastuksen lisäämistä. Lukuhetki on käytännössä havaittu toimivaksi, kiinnostavaksi ja hyväksi keinoksi tavoittaa lukijoita. Toivottavasti saamme tänä vuonna houkuteltua entistä enemmän suomalaisia kirjan ääreen edes vartiksi, Annaliina Rintala toivoo.